Makovo-višňová bábovka

Chutná, nadýchaná a jemná maková bábovka len z pár surovín.

Suroviny:
 
1 hrnček mletého maku
2 hrnčeky múky (z toho 1 a 1/2 hrnčeka pšeničnej múky a 1/2 hrnčeka kokosovej múky)
1 hrnček kokosového cukru alebo trstinového cukru
3/4 hrnčeka rastlinného mlieka
1/2 hrnčeka oleja
1 prášok do pečiva
Lyofilizované višne
 
Postup:
 
  1. V miske zmiešajte všetky suché suroviny - mletý mak, múku a prášok do pečiva.
  2. Pridajte žĺtka, olej (alebo rastlinné mlieko) a dôkladne premiešajte, kým nedostanete hladké cesto.
  3. Do cesta pridajte rozmrvené lyofilizované ovocie, aby sa zvýšila chuť.
  4. V ďalšej miske vyšľahajte bielka na sneh.
  5. Postupne pridávajte snehovú zmes do cesta, jemne miešajte, aby ste dosiahli ľahkú a nadýchanú konzistenciu.
  6. Vlejte cesto do vymastenej formy a pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 45-55 minút, alebo kým koláč nezíska zlatohnedú farbu a nebude pevný na dotyk.
  7. Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom ho polejte čokoládou a posypte lyofilizovanými višňami.
Dobrú chuť praje HealthyPlanet :)