Muffiny s lyofilizovanými malinami a čokoládou

Vláčne a zdravé raňajky.  Banánové muffiny, ktoré si zamiluješ na prvé zahryznutie! 🍌🧁 Tieto vláčne banánové muffiny sú obohatené o kúsky mrazom sušených malín, ktoré im dodávajú príjemnú ovocnú kyslosť a krásnu farbu. Kombinácia sladkého banánového základu, čokoládových kúskov a sviežeho, chrumkavého lyofilizovaného ovocia je jednoducho neodolateľná.

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 130 ml oleja 
  • 130 g xylitolu alebo erytritolu (prírodné sladidlo)
  • 3 dozreté popučené banány (čím viac zreté, tým viac sladké)
  • 50 g bieleho jogurtu (aby bolo cesto vláčnejšie)
  • 2 PL mlieka
  • 280 g hladkej  špaldovej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • 200 g čokoládových kúskov alebo nasekanej čokolády
  • 20 g - 30 g mrazom sušených malín

Postup:

  1. Mokré suroviny: V miske zmiešajte vajcia, olej a sladidlo. Miešajte približne 3 minúty do svetlej peny.
  2. Banány a jogurt: Pridajte popučené banány, jogurt a mlieko. Jemne premiešajte, aby sa suroviny spojili.
  3. Suché suroviny: Prisypte múku, kypriaci prášok a škoricu. Premiešajte len krátko, kým sa všetky ingrediencie len spoja. Cesto by nemalo byť premiešané príliš dlho.
  4. Pridanie extra chuti: Nakoniec pridajte čokoládové kúsky a lyofilizované maliny. Opatrne vmiešajte.
  5. Pečenie: Cesto rovnomerne rozdeľte do muffinových košíčkov. Pečte v predhriatej rúre pri vyššej teplote:
    • Pečte pri 210 °C 5 minút, aby sa vytvorila pekná "čiapočka".
    • Potom znížte teplotu na 180 °C a dopečte ešte 12 minút.

Stačí zmiešať vajíčka, olej, sladidlo a pridaj poriadne zrelé banány. Trochu jogurtu, mlieko, štipka škorice - a vôňa domova je na svete. Mrazom sušené maliny dodajú týmto muffinom tú správnu ovocnú sviežosť, ktorá sa dokonale hodí k čokoláde! Vláčne, voňavé, plné čokolády a ovocia - jednoducho dokonalé banánové muffiny! 😍