Osviežujúci cheesecake s citrónom, lyofilizovaným ananásom a mangom

Osviežujúci cheesecake s citrónom, lyofilizovaným ananásom a mangom: Zdravý a svieži dezert bez výčitiek.

Hľadáte ľahký a osviežujúci cheesecake? Tento recept na cheesecake vás prekvapí svojou krémovou textúrou a sviežou ovocnou chuťou. Je ideálny pre všetkých, ktorí hľadajú zdravý dezert bez pridaného cukru. Lyofilizovaný ananás a mango mu dodajú exotický nádych a citrónový proteínový puding zasýti a obohatí ho o bielkoviny.

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 170 g sušienok bez cukru (celozrnné)
  • Rozpustené maslo (alebo kokosový olej, podľa potreby na spojenie)

Na plnku:

  • 500 g polotučného tvarohu (jemný)
  • 200 g citrónového proteínového pudingu
  • 4 čajové lyžičky stužovača smotany (Smetana fix)
  • 2 vajcia
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy (čerstvo vytlačená)
  • 2 polievkové lyžice xylitolu (alebo iné sladidlo podľa chuti, napr. erytritol)
  • Lyofilizované mango a ananás

Na vrch:

Postup:

  1. Príprava korpusu:
    • Sušienky bez cukru rozdrvte na jemnú drť (napríklad v mixéri alebo valčekom).
    • Zmiešajte ich s rozpusteným maslom (alebo kokosovým olejom) tak, aby vznikla lepivá zmes.
    • Túto zmes rovnomerne vtlačte na dno tortovej formy (ideálne s priemerom cca 20 cm) vystlanej papierom na pečenie.
  2. Príprava plnky:
    • V miske zmiešajte polotučný tvaroh, citrónový proteínový puding, stužovač smotany, vajcia, citrónovú šťavu, mrazom sušený ananás spolu s mangom a xylitol do hladkého krému.
    • Plnku rovnomerne rozotrite na pripravený sušienkový korpus.
  3. Pečenie cheesecakeu:
    • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, alebo kým okraje cheesecakeu nebudú pevné a stred sa bude mierne triasť.
    • Po upečení nechajte cheesecake úplne vychladnúť, ideálne v chladničke.
  4. Príprava vrchu a zdobenie:
    • Pripravte si želatínu v prášku podľa návodu na obale, s použitím citrónovej šťavy a čistej vody.
    • Do ešte tekutej želatíny pridajte kúsky lyofilizovaného manga.
    • Vychladnutý cheesecake polejte pripravenou želatínou s kúskami manga.
    • Nakoniec ozdobte zvyšnými kúskami lyofilizovaného ananásu.

Tip: Pre ešte intenzívnejšiu citrusovú chuť môžete do plnky pridať aj nastrúhanú citrónovú kôru (z bio citróna).

Tento osviežujúci cheesecake s citrónom, lyofilizovaným ananásom a mangom je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú zdravý a ľahký dezert. Je bohatý na bielkoviny a vitamíny. Vyskúšajte tento jednoduchý recept na cheesecake a doprajte si sviežu a chutnú pochúťku bez výčitiek.