Proteínový mini cheesecake s lyofilizovanými černicami

Rýchly a zdravý cheesecake priamo z rúry - ideálny dezert pre jedného s luxusnou černicovou chuťou! Tento mini cheesecake je plný bielkovín vďaka cottage cheese a proteínovej poleve. Je to ideálny fit dezert alebo snack bez výčitiek. Hlavnou hviezdou sú lyofilizované černice v škorici, ktoré nájdete v ceste aj na vrchu a dodajú dezertu neodolateľnú arómu a chrumkavosť.

Ingrediencie (Na 1 porciu)

Na korpus:

  • 30 g sušienok (bez cukru/celozrnné)
  • Trochu masla (roztopené, na spojenie)

Na náplň:

  • 200 g cottage cheese (nízkotučný)
  • 1 vajce
  • 1 PL lyofilizovaných černíc (celé alebo drvené)
  • 1 PL chia semienok
  • ½ ČL škorice
  • 1 ČL med (alebo iné sladidlo)

Na proteínovú polevu a ozdobu:

Postup prípravy 

  1. Sušienky rozdrvte na jemno (môžete použiť tyčový mixér alebo ich podrviť valčekom).
  2. Zmiešajte ich s roztopeným maslom, aby vznikla vlhká, lepivá zmes.
  3. Zmes natlačte na dno misky alebo hrnčeka, v ktorom budete cheesecake piecť.
  4. V druhej miske zmiešajte cottage cheese, vajce, chia semienka, škoricu a med.
  5. Pridajte lyofilizované černice (alebo mrazom sušené černice) a jemne premiešajte. Ovocie dodá náplni krásnu farbu a sviežu chuť.
  6. Náplň nalejte na pripravený sušienkový korpus.
  7. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 15–20 minút, kým náplň nestuhne, ale stred zostane mierne mäkký.
  8. Vyberte a nechajte mierne vychladnúť.
  9. Proteínová poleva: Zmiešajte ½ odmerky proteínu s trochou vody, kým nedosiahnete hustú polevu.
  10. Cheesecake polejte proteínovou polevou.
  11. Dozdobte kúskami chrumkavých lyofilizovaných černíc v mliečnej čokoláde a škorici a extra lyofilizovanými černicami.
  12. Podávajte ihneď, najlepšie mierne teplý, aby sa rozvinula aróma škorice.

Lyofilizované černice v škorici sú kľúčové pre chuť! Nielenže pridávajú intenzívnu ovocnú chuť do náplne, ale na vrchu vytvárajú v kombinácii so škoricou dokonalú jesennú arómu a chrumkavý element.