Tvarohové bábovečky

Tvarohové bábovečky s malinami


Neskutočne chutné bábovečky v kvaskovej ale i nekvaskovej verzii.

Inšpirujte sa…


Kvásková verzia:
200g Lyžička múky alebo 2 lyžice pšeničného kvásku 375g hladkej pšeničnej múky
350g hrudkového tvarohu
150g mlieka
200g zmäknutého masla

170g cukru
2 vanilkové cukre
5 vajec
štipka soli
20g mrazom sušené maliny
Nekvásková originálna verzia:
250g polohrubej múky 250g masla
250g jemného tvarohu 5 vajec
150 g cukru
Prášok do pečiva
1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny 20g mrazom sušené maliny

Postup kváskovej verzie:
V robote vymiešajte cesto, ktoré použijete ďalej na bábovku, korpus, muffiny alebo iné liate koláče.
Cesto nechajte nakysnúť asi 6-8 hodín, závisí od okolitej teploty. Nezdvojnásobí objem, ako sme zvyknutí, ale keď doňho zaboriete lyžičku, uvidíte, že sa v ňom vytvára krásna štruktúra ako v rozkvase.
Postup nekváskovej originálnej verzie:
Oddeľte si bielky od žĺtok. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.
Vymiešajte žĺtky s cukrom a zmäknutým maslom (alebo herou) a tvarohom.
Do múky primiešajte prášok do pečiva a sódu bikarbóny.
Do žĺtkovej zmesi postupne pridávajte múku a sneh a jemne zamiešajte dokopy. Časť cesta môžete zafarbiť kakaom alebo carom a striedavo ukladať do formy. Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečte.

Pečieme na 180 stupňov celzia, čas podľa veľkosti formy:
Muffiny 25 minút,
Bábovka 45-50 minút,
Koláč 40 minút.
Po vychladnutí bábovečky dozdobíme.


Prajeme vám príjemné pečenie a dobrú chuť!